Kärleken, den kärleken...

Ja, har bestämt mig för att pausa ifrån facebook ett tag. Tjejen jag gillar är online där nästan jämt, men inte ett ljud skriver hon till en. Om hon nu gillar en, så borde man kanske ifått ett hej ifrån henne någon gång ibland, utan att man själv skriver hej först? Jag vet inte vad jag skall tro längre, långsamt men säkert börja min depression växa. Trodde jag var av med den. Men så fort man börja grubbla så flyger allt all världens kos. Är det inte min väntande arbetslöshet,  eller att man nästa månad måste söka ekonomiskt stöd hos Socialen (ja, ni vet alla säkert hur ogärna de vill hjälpa till, för att man är studerande) så är det kärleksbekymmer.

Den här tjejen är absolut helt underbar på alla sätt och vis, men hur får man henne att verkligen upptäcka en? Inte bara se en som vän, eller vad hon nu gör. Jag vet inte vad hon ser mig som just nu. Är kanske enbart killen som är rolig att prata med i den där kristna blåsorkestern. Den enda hon kan ty sig till, eftersom man själv är not a believer så att säga. Jag blev så glad, för att hon adda mig på facebook. Fick på något sätt för mig, att man var lite speciel, men sedan tittar man på henne vänskapslista, som bara ligger över 200, vilket då får mig att tro, att hon nog addar nära på vem som helst. Så där försvann den känslan att vara speciell.

Nallar som gillar varandra


 Men fans, vad jag saknar hennes små kvickheter, härliga kommentarer. Saknar hennes mysiga leende, hennes skratt. T o m hennes hemska rökande. Fans, när hon kramar mig, så vill jag bara fortsätta hålla om henne, och aldrig släppa. Jag drömmer om att få kyssa henne, fantisera om hur det kan kännas. Men istället så vet jag ingenting. Jag håller på att hamna i en djup depression p g a en tjej? Jag fattar inte... Hur kan en tjej få mig att bli så osäker?

GÅ OCH RÖSTA PÅ ER SOFFLIGGARE

Piratpartiets logotypFast, det skall ju jag kanske inte säga. För idag har jag helt klart varit en soffliggare. Jag visserligen uppe med tuppen och stog lite innan 08:00 utan för förtidsröstningens lokal på Statsbiblioteket. Samspråkade lite med 2 socialdemokrater om detta med Integritet, och de höll ju med i detta med integriteten. Kul, tyckte de att fok gjorde något iallafall, även om de tillade att det kanske varit bättre om man supportade de partier som redan finns.

Men jag upprepar igen. På fredag så kan man återigen gå å rösta på Piratpartiet. Jag har hand om Stadsbiblioteket, och skulle det vara så att det saknas röstsedlar, så använd de blanka och skriv tydligt "Piratpartiet" på dem. Kontakta sedan mig på [email protected] (kollar min mail ofta) och tala om detta. Så får jag pallra mig dit med flera röstsedlar.

Annars har dagen varit ganska ointressant. Hatar helger, för de betyder att man ganska ofta får vara lite för sig själv. Men imorgon skall jag iallafall ta tag i saken och börja städa. Får besök i nästa vecka. :-) Och kanske man skulle kunna bjuda hem den dära tjejen som man är *djup suck* kär i... :-)

Men gå å rösta nu.... Och rösta på Piratpartiet

Så trött!!!!

Ja, så kom man precis hem ifrån ett Kårfullmäktigemöte. Vi började vid 18 för att sedan sluta lite innan 00:00. Alltså kändes nästa som att vi skulle behöva sova över i rättegångssalen. Har nu allvarligt börjat fundera på att hoppa på som Huvud Studerandeskyddsombud. Någon frågade om det inte skulle vara min grej, sa nej då. Tänkte att jag har ju redan en del. Vad sägs om denna digra lista:
  1. Studerande Skyddsombud för musiksektionen
  2. Ledamot i Kårfullmäktige
  3. Snart även ledamot i Kårsektionen
  4. Fadder för nollningarna i höst
  5. Med i en Arbetsgrupp för Hyresgästföreningen i Baronbackarna. Där vi jobbar för att få till en styrelse igen.
  6. Återigen en arbetsgrupp för HGF, som då kämpar för att behålla baronbackarnas bibliotek.
  7. Aktiv medlem i Piratpartiet
Sedan har man då studier på detta. Och nu då, funderar jag allvarligt på flera förtroende uppdrag. Man har fått blodad tand så att säga. Så jag tror jag kommer att ta till mig det uppdraget att bli Huvudstuderandeskyddsombud.

Så hur går det med tjejen, ja. Jag vet inte. Jag är nog kär, jag tycker helt enkelt hon är underbar. Men vet inte vad hon egentligen tycker om mig. Igår gav hon mig en kram, efter en promenad vi hade. HOn verka trivas i mitt sällskap. Satt å prata med en kompis på skolan som också känner henne. Erkände för honom att jag gillar henne. Han svarade på ett sätt som visade att han inte alls var förvånad. Han hade förstått att jag gillade henne. Men om han förstår detta, då vet nog även hon om det? Eller har har jag verkligen lyckats gömma det iallafall för henne?
Vacker strand på en annan planet

Eller kan det faktiskt vara så, att hon också är intresserad? Jag är rädd för att verka efterhängsen och sådana saker. Men när hon inte är i närheten,så saknar jag henne. Gud giv mig styrka, hade jag kanske sagt om jag varit troende, för jag behöver den, för att gå emot känslan att bara gå fram till henne och säga: Du, jag är kär i dig (gud så naivt det lät). Är säker på att då skulle jag nog aldrig se henne igen. Vad skall man göra? Ta det lungt ett tag till, kämpa emot känslorna som liksom vill omfamna henne, kyssa henne... Eller helt enkelt göra det som man känner, och hoppas man inte blir anmäld för sexuella trakasserier.

Men nu skall det bli skönt att soooovaaaa!!!

P.s. Just det ja... Rösta på Piratpartiet nu i valet till EU. Det enda partiet som vill skydda just DITT privatliv.

Såg King Kong igårkväll... igen

The Eight Wonder Of The World
King Kong, måste säga en av de bästa nyinspelningar på denna film. Har sett den gamla, och blir så förbannad över hur man behandlar denna jättegorilla som ett skräckinjagande monster. Det gör man visserligen även i den nya, men inte på samma sätt. King Kong har fått en själ, som är vacker, ärlig och samtidigt väldigt likt naturliga gorillors, på något sätt. Filmen går till mitt hjärta, och man kan se hur den hära Anne Darrow faktiskt börja älska denna jäkligt stora gorilla. Man kan inte låta bli att le under några minuter i filmen när Kong tycker det är kul att knuffa stackars Anne, tills hon säger ifrån. Han får ett raseriutbrott och försöker visa dem som är kung. Men hon går inte på det. Denna kvinna som porträtteras i nya King Kong är en självständig kvinna, som har mod. Original kvinna är något jäkla våp, som inte klara sig själv och svimmar typ i varenda scen. Å, så irriterad jag blir över det sätt de behandla Anne i just originalet. En annan mysigt scen är att det är vinter i New York och Kong och Anne hamnar på en damm i en Park (jag minns inte vad parken heter just nu), och kong börja förtjust kana runt på isen med henne i handen. Fans, kunde de inte försökt rädda Kong denna gången? Alla vet ju hur saker å ting slutar.

Men filmen är sevärd, och känna faktiskt inte alls lång med sina 3 timmar. Musiken då? Jo, den är också trevligt. Lite här och där så blir det lite homage till originalet bland annat scenen när man visar upp Kong för allmänheten i New York, då man faktiskt spelar King Kong musiken ur originalet och dansen som sker är också något liknande dansen infödingarna gör i original filmen. James Newton Howard har gjort tycker jag en ärlig komposition för filmen, som är värm där den behöver visa vad Jack Driscoll känner för Anne, och Vad Anne känner för Kong. Vacker musik. Hittar ni skivan köp den, eller He he... ladda ner den. Ja, vad skall man göra, om den inte går att köpa?

Det är mycket nu

Oj oj, ser hur allt börja hopa sig i kalendern. Fadderutbildning nu på lördag och söndag.
  1. Måndag har vi någon samkväm med BK-brass
  2. Tisdag FUM-möte
  3. Onsdag någon faddergrej
  4. Torsdag, oj, helt ledig
  5. Och lika så fredag
Känns jättekonstigt med lediga dagar där? Men det blir väl till att säga hej till skolan iallafall. Sätta sig framför pianot, eller trumpeten eller skriva på sitt arbete i Musik & Samhälle, om några av de viktigaste händelserna inom Musikhistorien i Jazz, Populärmusik, Blues och Klassiskt. Aj aj. Tur det skall vara minst 4 sidor. Annars är ju risken att den blir ett mastodontverk.
Rolig karikatyr

Så hur går det med kärleken, den kärleken. Nja, den går väl inget vidare. Tjejen man gillar är nog lika ovetandes som när jag skrev det föregående inlägget. Jag kan bara inte tala om det. Och så bor hon inte helt och hållet i Örebo, utan i Köping. Så där är hon denna helgen. Fast nåja. Det fanns ju ändå ingen möjliget att bjuda ut henne på något. Ja, jag kanske borde låta bli att vara intresserad. Man blir nog bara sårad i slutändan. Hon känner nog inte som jag alls.

Idag fick jag också motvilligt gå att söka hjälp för mat. Tack vare bedragaren som jag råkade ut för, för några veckor sedan, så tog pengarna slut och maten likaså. Fick alltså tipset av morsan att gå till Frälsis, vilket jag gjorde, och fick (suck) Rabattkuponger på ICA.

Gammal icareklambild

Kunde det inte varit på något billigt ställe?

De tar ju slut på ett kick?

Men jag skall vara tacksam för hjälpen, och det är jag. Hade ju kunnat vara värre. Fått kuponger till något affär som inte finns i Örebro. :-)

Ja, vad gör man?

Det händer mycket nu på skolan. Möten med Akademichefer, FUM-möten och fadderutbildningar. Men inte trodde då jag, att skulle träffa någon, som skulle få mitt hjärta att dunka lite extra. Men undrar verkligen om hon gillar en tillbaka? Har iallafall inte vågat göra något än. Vågar inte ens fråga henne om hon har lust att ta en fika. Varför vara så feg? Tycker om hennes sällskap, längtar efter varje måndag då jag troligtvis får träffa henne. Men hon känner säkert inte som jag.
Vem vet?

Varför vågar jag inte fråga om hon vill fika, hon kan ju bara säga nej. Men jag är lite rädd för det ordet, för då får man kanske inte vara henne nära igen. Den bästa dagen var i måndags efter en spelning, då hon var med. Vi gick genom Örebros Stadspark, och tog kort på blommor. Jag tog kort på henne vid en vacker rondondendron. Saken är, att hon var mycket vackrare än blommorna själva. Jag tycker om henne. Är nog kär, men känner hon detsamma?
Vem vet?



Ett vanligt hjärta med nalle till... :-)

Payson är ett stort skämt när det kommer till säkerhet

Hej go' vänner!
Det är möjligt att faktiskt ingen läser denna blogg, men skriver om vad som hände mig för några dagar sedan. Söndagen den 26/4 närmare bestämt. Har ju haft min dator ute på försäljning under ca 2-3 månader, men ingen har d varit intresserad av att köpa den, förrän då denna söndag. Från ett nummer: 0764-112111 så kommer det ett SMS ifrån en kille som undrar om datorn finns kvar. Svara ju att den finns kvar. Vi kommunicera via SMS, ett tag och han skriver att han är intresserad och vill köpa den för 8500kr. Toppen tänker jag, kollar ju numret lite snabbt, men det är ett kontantkort, så jag blir lite avvaktande. Jag skriver ju att jag säljer enbart om pengarna kommer i förskott, och han säger att vi kan ta Payson som mellanhand. Och han skriver efter ett tag, att nu så har jag minsan stoppat in 8500kr på ditt konto på Payson. Går in och kollar, och jojomensan, glad blir man ju förstås. Där fanns det ju pengar, så jag flyttar de snabbt till mitt Swedbank konto, och man fr beskedet att de flyttas snarast och om det tar lite längre tid, så beror det på mottagande bank. Eftersom jag såg pengarna, och nu pratar vi ju även via mobilen köparen och jag och bestämmer att någon skall hämta den i Brickebacken vid macken där. Tänkte ju inte på de lustiga beskeden som jag fick, och trevlig var killen i mobilen också. Så jag åker ju dit, och planera i tanken vilken dator jag skall köpa för pengarna.
Träffar personen som skall hämta datorn, Mörk och långhårig kvinna, med ett blemmigt ansikte och med glasögon. Borde kanske redan där reagera, för hon såg hemsk ut, men nä. Inte en enda gång dök det upp i skallen att detta kunde vara bluff och båg.
På måndag så väntar jag på betalningen, inget kommer, efter lunch så får jag då ett mail ifrån Paysons säkerhetsavdelning: VIKTIGT MAIL! Där det ganska kortfattat säger, Var vänlig avbryt köpet och skickar inte produkten och det föranligger säkerhetsfrågor. (Vilket som sagt redan var för sent.) Tänker ju då, vad då för frågor. Får panik, och försöker ringa, och det går ju inte, de har ju bara öppet mellan 10-12 vardagar resten av tiden gäller mailkontakt. Ok, skriver mail, och har då samtidigt upptäckt att jag inte kommer in på mitt paysonkonto heller. Och panikartat undrar vad som händer. Kontakta mig, och ger numret. De hör inte av sig, de mailar igen: "Vi har spärrat ditt konto." Ok, får nu ännu mera frågor. Skriver återigen samma frågor som tidigare. Vadå för säkerhetsfrågor, vad är det som händer... o s v. Samtidigt så har jag kontakt med bedragaren, eftersom jag fattar ju inte ännu att han faktiskt lurat mig. Sedan just det ja... alla mail skickas ut i HTML, och alla mailtjänster klarar ju inte av detta, så jag ser ju inte varningen på mailet som säger att jag fått en insättningen på kontot om detta med köpkvitto. Men på tisdag så ringer jag direkt till kundtjänsten, och undrar vad det är som händer. Tjejen kan inte förklara något mer än det som står i mailet. Ber henne att be säkerhetsavdelningen ringa mig, igen, för självklart kan de inte koppla dit. Ingen ringer ifrån Säkerhets avdelningen, men jag får till slut ett mail som säger, att ett misstänkt kreditkortsbedrägeri skett och att betalningen är gjord med stulna pengar. Jag fattar inte, vad händer nu? Frågar jag då självklart. Får jag inte pengarna o s v. Återigen får jag inte svar på mina frågor. Tyvärr har jag åter kontakt med bedragaren, som är jättetrevlig och lovar mig adress uppgifter och att jag skall få tillbaka datorn om inte jag fått pengarna på torsdag. Man kan säga, att p g a att jag fortfarand inte fattar vad som händer och är helt knäckt, så varnar jag killen, att de undersöker honom. Gissa att jag inte fick datorn tillbaka i torsdag, inte heller adressuppgifter. Visst han lämnade typ jag bor i Vara o s v. Men som sagt han svarar inte längre på samtal. Jag försökte då få tag på Payson igen, och försöka tala om för dem, att det är ett bedrägeri, men återigen. Går inte att få tag på dem.
På onsdagkväll, så får jag då besket att trots att jag talat om för dem att jag HAR bevis för att jag sålt en dator, så är de inte intresserade, utan skriver att jag inte lämnat bevis för att detta skett, utan för att undvika möjlighet till penningtvätt, så skickas pengarna tillbaka där de kom ifrån. Jag fick alltså inga pengar för min dator försäljning och är nu utan dator.
Så här efteråt, borde jag fattat. Jag borde förstått detta. Men hur kunde payson låta denna kille (som använt sig utav payson flera gånger tidigare för samma brott) kunna göra detta, igen. Visst, jag brast i min kontroll, jag missade massor av saker, för att han var trevlig och manipulativ. Och för att jag fick betalning. Men har inte Payson skyldigheter gentemot mig som kund också? T ex, att höra av sig , via telefon, förklara för mig vad som händer, eftersom jag gick som i dimma dessa dagar och fattade inte vad som hände. Och varför skylla på mig för allt detta, när paysons egna säkerhet brister tusenfalt. Inga av deras tjänster är idiotsäkra. Jag skulle t o m vilja sätta saken på sin spets och hävda att ett seriöst företag pratar med sina kunder i telefon, inte mail. Så Payson är inte ett seriöst företag.
Ett antal exempel, då visserligen vi som köpt och sålt glömt kontrollera, men dessa bedragar är så manipulativa:
http://www.minhembio.com/forum/index.php?s=1fd5515f33bf4c6882699062d84046f7&showtopic=76324
http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=74978
Även bedragarna själva skryter om hur lätt det är att lura Payson och Paynova:
https://www.flashback.info/archive/index.php/t-486583.html
Bara ett axplock, finns massor av liknande historier på internet. Så frågar återigen: Har inte Payson skyldigheter mot sina användare, att täppa till dessa hål, och kanske kontrollera vad det är för pengar som skickas i deras system? Läser man Paysons Villkor så märker man att de avsäger sig all ansvar i princip. Dessa finns här:
https://www.payson.se/about/userAgreement/
Nu när jag läser dem mer nogrant än när jag jag registrerade mig, så fattar jag inte att jag kunde acceptera dessa regler, som i princip ger Payson rätt i nästan allt. Om vi inte gör som Payson sagt, så får vi inget stöd alls. Hur mycket bevis man än har. Jo, jag har bevis i kommunikation och SMS-meddelande om att jag sålt en dator till en Henrik i Vara (som tyvärr var bara påhittat), men skall jag råka illa ut p g a att de avsäger sig ALLA säkerhetsaspekter som händer.
Så stor varning när det gäller att använda Payson. Det är ni som användare som i princip ALLTID blir skyldiga, om ni då inte följt deras riktlinjer. Man skall t ex använda ett Kvitto, som de själva har designat. Det funkar inte med något annat kvitto som är handskrivet, eller kvittoblock, utan det skall vara PAYSONS egna köpkvitto. Och ett till mig, och ett till köparen. Men hallå, om det nu är en bedragare, då får jag ju inte pengar ändå, även om det står en felaktig adress? Payson säger att båda skall visas vara godkända. Så även om jag kan bevisa, så hjälper inte detta, även köparen måste kunna bevisas.
Vad händer då med mig? Jo, som jag sa, datorn var navet i mitt hem. Den var musikspelaren, Filmuppspelaren, den jag skrev musik på, och gjorde mina läxor med. Är student, och har inte råd att köpa en ny dator, och kommer troligen inte kunna göra det på mycket länge. 8500 är mycket pengar, och en del skulle då gått i inköp till en ny dator och resten var för mat, eftersom man är pank just nu.
Sitter och fundera på om jag skall testa och se vad som händer om man ber alla som läser detta inlägg donera mig 1 kr eller några kronor. eller mer. Beroende på vad ni tycker. Ni kanske t o m tycker att det är rätt åt mig, det får ni som sagt tycka. Och till stor del skyller jag mig själv för att jag var så lättlurad. Jag behöver som sagt bara den summa som jag blev av med 8 500kr, skulle det bli mera, så kommer jag att donera detta till mitt parti Piratpartiet. Ber på mina bara knä, om hjälp, för datorn är viktig för mig, i mitt musicerande.
Donera den lilla summa ni kan på mitt bankkonto hos Swedbank på:
Clearingnr: xxxx-x
Kontonummer: xxx xxx xxx-x
Jag är som sagt desperat efter detta bedrägeri. Skriv till min mail: [email protected] om ni vill veta mera om situationen. Överskottet går till Piratpartiet.
Tack på förhand.

RSS 2.0